Nieuws

23 november 2017

NIEUWE REGELS HUWELIJKEN VANAF 2018

Beperkte gemeenschap van goederen
Vanaf 1 januari 2018 wordt de gemeenschap van goederen beperkt. Alleen nog het inkomen en vermogen dat tijdens huwelijk wordt verkregen en met gemeenschappelijke inspanning is opgebouwd behoort tot de gemeenschap van goederen.

Al het bezit dat een echtgenoot vóór het huwelijk heeft blijft privé. Het maken van een beschrijving van het voorhuwelijkse bezit is daarom zeer verstandig. Hoe kun je anders na zoveel jaar huwelijk aantonen wat precies al van jou was voor het huwelijk?

 

Erfenis en schenking niet meer in de gemeenschap van goederen
Ontvangt een echtgenoot een schenking of een erfenis dan blijft dit ook privévermogen. Dit is dus een grote wijziging ten opzichte van het huidige recht.
Een uitsluitingsclausule in het testament of bij schenking wordt niet overbodig. Dit is een bepaling waarin de schenker of degene die het testament maakt opneemt dat de schenking of erfenis niet in de gemeenschap van goederen valt. Dit gaat dan vóór de afspraken die echtgenoten zelf maken. Echtgenoten kunnen namelijk bij huwelijkse voorwaarden afspreken dat zij toch in algehele gemeenschap van goederen gehuwd zullen zijn en dat schenkingen en erfenissen ook in de gemeenschap van goederen vallen.

 

Eigen woning voor het huwelijk niet 50%-50% in eigendom
Hebben de echtgenoten voor het huwelijk samen een woning gekocht, maar niet in de verhouding 50-50 (dus bijvoorbeeld 70% is van de vrouw en 30% is van de man) dan valt dit goed in de gemeenschap van goederen en is het na het huwelijk wel 50% – 50% van ieder van de echtgenoten! Dat zal meestal niet gewenst zijn. Dit geldt ook voor andere goederen dan een woning.
Wil men dit niet, dan moeten de partners vóór het huwelijk huwelijkse voorwaarden maken!

 

Administratie bijhouden
Voor huwelijken na 1-1-2018 zijn er dus drie verschillende vermogens, namelijk het privévermogen dat ieder van de echtgenoten vóór het huwelijk bezat en het gemeenschappelijke vermogen dat gedurende het huwelijk wordt opgebouwd. Om te kunnen bewijzen wat privé en wat gemeenschappelijk is, is het voeren van een administratie cruciaal. Is er geen administratie gevoerd en kan men niet bewijzen dat een bepaald vermogensbestanddeel privé vermogen is, dan wordt dit geacht deel uit te maken van de gemeenschap van goederen.

En voor wie geen afscheid wil nemen van de vertrouwde algehele gemeenschap van goederen blijft de mogelijkheid bestaan om huwelijkse voorwaarden te maken.

Over ons Notarishuys Veldhoven

11 oktober 2017

Vacature voor receptioniste / telefoniste (fulltime)  (Update: inmiddels vervuld)

In verband met uitbreiding van onze werkzaamheden is Notarishuys Veldhoven op korte termijn op zoek naar een fulltime receptioniste / telefoniste.  

 

In deze functie ben je het eerste aanspreekpunt van cliënten, zowel telefonisch als persoonlijk. Je zorgt voor een gastvrije en vriendelijke ontvangst van al onze relaties. Tevens verricht je administratieve werkzaamheden. Interesse? Neem dan direct contact met ons op.

 

Functie omschrijving

Wij zoeken een collega die beschikt over:

 • een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • een grote mate van accuratesse en zorgvuldigheid;
 • stressbestendigheid;
 • cliëntgerichtheid en collegialiteit;
 • recente relevante ervaring als telefoniste/receptioniste;
 • goede communicatieve vaardigheden

 

Ervaring in het notariaat is een pré.


Solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Mail dan je sollicitatiebrief met CV en foto naar: info@notarisveldhoven.nl t.a.v. Willemijn of Linda o.v.v. vacature receptie. Voor vragen kun je met ons contact opnemen: 040-230 94 94

11 september 2017

NIEUWE REGELGEVING VEREIST AANPASSINGEN. HEEFT U ALS ONDERNEMER HULP NODIG BIJ UW PENSIOEN? WIJ HELPEN U GRAAG.

Bouwt u pensioen op in uw BV? Dat is binnenkort fiscaal verboden. Hoog tijd dus om contact met ons op te nemen en uw zaken goed door te nemen. Door de komst van nieuwe wetgeving was het belangrijk om vóór 1 juli in actie te komen. Wij kunnen u helpen bij deze nieuwe wetgeving, die vrij ingewikkelde regels kent en strakke deadlines stelt.

 

Drie opties
De afspraken over het pensioen dat u opbouwt in uw eigen BV liggen vast in een pensioenbrief of -overeenkomst. Dit document moest vóór 1 juli zijn aangepast. Voor het reeds opgebouwde pensioen heeft u vervolgens drie opties: bevriezen, omzetten of afkopen. Omzetten en afkopen vereist een melding per formulier bij de Belastingdienst. Dit moet op tijd gebeuren. Het kan gebeuren dat tevens uw (ex-)partner het formulier dient te ondertekenen. De wijzigingen kunnen van invloed zijn op uw testament of  huwelijkse voorwaarden.

 

Professionele begeleiding
Wij begeleiden u graag bij alle te nemen stappen. Interesse? Neem direct contact met ons op.

Nieuws Notarishuys Veldhoven
Over ons Notarishuys Veldhoven

5 september 2017

Vacatures voor kandidaat-notaris (waarnemingsbevoegd)

In verband met groei van onze organisatie is Notarishuys Veldhoven op korte termijn op zoek naar een ervaren kandidaat-notaris (waarnemingsbevoegd) Ondernemingsrecht, Vastgoedrecht en/of Pensonen- en Familierecht.

 

Het betreft een functie voor minimaal 30 uur per week. Ben jij de kandidaat-notaris die we zoeken voor onze algemene praktijk? Wil je werken in de aantrekkelijke hightech Brainportregio die, net als ons kantoor, volop in ontwikkeling is? Zoek je een uitdagende, zelfstandige functie op een dynamisch notariskantoor, waar alle ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en die veel doorgroeimogelijkheden biedt? Neem dan direct contact met ons op.

 

Functie omschrijving

Je vervult afhankelijk van je rechtsgebied een centrale rol op het gebied van ondernemingsrecht, vastgoedrecht of personen- en familierecht. Je verricht je werkzaamheden zelfstandig in een professionele, dynamische maar ook informele werkomgeving.

 

Welk profiel heeft onze voorkeur?

 • Afgeronde opleiding op het gebied van één of meerdere van bovenstaande rechtsgebieden
 • Goede sociale en commerciële vaardigheden
 • Initiatiefrijke, vlotte en zelfstandige collega
 • Je werkt nauwkeurig en systematisch en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • Zeer goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift

 

Waarom je bij ons wilt werken?

 • Wij bieden een zelfstandige functie op een dynamisch notariskantoor.
 • Je komt te werken in een team van 3 notarissen, 2 juristen en 15 medewerkers.
 • De sfeer bij ons is informeel en binnen onze bedrijfscultuur ligt de focus op inzet en kwaliteit.

 

Solliciteren?

Spreekt deze functie je aan? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV naar notaris mr. Jacqueline Erdkamp: j.erdkamp@notarisveldhoven.nl
Voor vragen kun je met haar contact opnemen: 040-230 94 94