CORONAMAATREGELEN

 

In verband met de maatregelen die onze regering heeft afgekondigd vragen wij u een mondkapje te dragen, ook in de wachtruimte. Zodra u plaatsneemt in onze spreekkamer kunt u desgewenst het mondkapje af doen. Wij zitten dan op 1,5 meter afstand van elkaar, en met zo min mogelijk personen. Voor verkoper van woning wordt een volmacht gemaakt. Ook is het mogelijk een bespreking via beeldbellen te laten plaatsvinden. U kunt hiervoor contact opnemen met onze receptioniste.

 

Team Notarishuys Veldhoven

 

Samenwonen of trouwen, huwelijkse voorwaarden opstellen, een eigen huis of bedrijfspand kopen, een bedrijf oprichten of overnemen, uw nalatenschap goed regelen, een testament of levenstestament opstellen, uw echtscheiding goed regelen. Allemaal memorabele momenten in uw leven, waarbij u een kundige notaris nodig heeft. Iemand die u helpt om op de juiste momenten de juiste beslissingen te nemen.

 

Notarishuys Veldhoven staat in al deze fases en belangrijkste momenten in uw leven voor u klaar om uw zaken goed te regelen. Zowel voor particulieren als ondernemers. Ook voor IT gerelateerde zaken en mediation. We staan u graag bij met gedegen advies en we wijzen u graag op juridische valkuilen die u zelf nooit had ontdekt. Neem direct contact met ons op. Wilt u direct een offerte aanvragen? Klik dan hier.

Nieuwsitems

SCHENKTIPS

Het is december, de feestdagen komen eraan! Veel cadeautjes en gezelligheid. De vraag blijft echter altijd: wat moet ik mijn (volwassen) kinderen nou toch geven? Overweeg dan eens een schenking.

Lees hier meer

Nieuwsitems

ERFBELASTING EN BIOLOGISCHE KINDEREN

Als Jan wordt geboren is zijn moeder Mia ongehuwd. Zijn biologische vader Wim heeft hem nooit als zijn kind erkend. Enkele jaren later trouwt Mia met Kees. Nadat het huwelijk is voltrokken, wordt Jan door zijn stiefvader Kees als zijn kind erkend. Kees geldt daardoor als de juridische vader van Jan. Na zijn overlijden blijkt dat Wim geen andere kinderen op de wereld heeft gezet. Hij heeft een testament heeft gemaakt, waarin hij Jan tot enig erfgenaam heeft benoemd. De waarde van het erfdeel wordt berekend op € 503.932,00. Bij de aangifte erfbelasting vult Jan in dat hij een kind is van Wim….

Lees hier meer

Nieuwsitems

WIST JE DAT DE NOTARIS ALTIJD ONPARTIJDIG IS?

Elke notaris heeft een eed afgelegd. Daarin belooft hij of zij zich aan een aantal verplichtingen te houden. Zo is een notaris altijd onafhankelijk en onpartijdig…

Lees hier meer

Nieuwsitems

LEZING LEVENSTESTAMENT 19 OKTOBER 2021

Op dinsdag 19 oktober aanstaande vertelt mr. Jacqueline Siem a Sjoe-Erdkamp u graag alles over het nut van een levenstestament.

 

Locatie: De Bibliotheek Veldhoven

Tijd: 14.00 tot 15.30 uur

Deelname is gratis.

Lees hier meer

Nieuwsitems

VACATURE: NOTARIEEL MEDEWERKER

Ter uitbreiding van ons team zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste en leergierige collega die als Notarieel Medewerker bij ons aan de slag wil. De ideale kandidaat is minimaal 4 dagen beschikbaar en heeft bij voorkeur enige notariële ervaring.

Lees hier meer

Nieuwsitems

VACATURE: (WAARNEMINGSBEVOEGDE) KANDIDAAT-NOTARIS

In verband met groei van onze organisatie is Notarishuys Veldhoven op korte termijn op zoek naar:

 

Een (waarnemingsbevoegde) Kandidaat-Notaris voor de Familierecht praktijk

 

Het betreft een functie voor minimaal 30 uur per week.
Wil je interessant juridisch werk doen op hoog niveau? Wil je werken in de aantrekkelijke hightech Brainportregio die, net als ons kantoor, volop in ontwikkeling is? Zoek je een uitdagende functie op een dynamisch notariskantoor, waar alle ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling?

Lees hier meer

Nieuwsitems

VAKANTIETIJD

Bart en Saskia bereiden zich voor op de vakantie. De laatste dagen is hard gewerkt op kantoor: zo veel mogelijk werk is afgemaakt en het bureau is opgeruimd. Dossiers die niet kunnen blijven liggen zijn aan collega’s overgedragen. Nu is het tijd om ook thuis alles netjes achter te laten. Een laatste wasje, nog even opruimen, en niet vergeten de sleutel van het huis af te geven aan de buren, die zullen zorgen voor de plantjes en de post. De paspoorten worden opgezocht en de koffers worden gepakt….

Lees hier meer

Nieuwsitems

WIST JE DAT NOTARISSEN ALTIJD DOOR BLIVEN LEREN?

De maatschappij verandert constant en daarmee ook het beroep van notaris. Daarom moeten notarissen voortdurend blijven leren om de juiste vaardigheden en kennis te ontwikkelen en te behouden.

Lees hier meer

Nieuwsitems

PENSIOENEN

Voor de meeste mensen is het pensioen niet direct een onderwerp waarover veel wordt gepraat of nagedacht. Zeker voor twintigers die net begonnen zijn met werken is pensioen een ‘ver van mijn bed-show’. Toch is het goed hieraan aandacht te besteden.

Lees hier meer

Nieuwsitems

ESTATE PLANNING

Estate planning, wat is dat nou weer? Moeilijke woorden, daar zijn ze goed in op een notariskantoor! Estate planning is een duur woord voor het overhevelen van vermogen op een fiscaal vriendelijke manier. Oftewel, het doorschuiven van waardes waarbij zo weinig mogelijk belasting wordt betaald.

Daar komt wel wat denkwerk bij kijken….

Lees hier meer

Nieuwsitems

EEN VAKANTIEHUIS

Even heerlijk tot rust komen in je eigen vakantiehuisje: dat lijkt jou wel wat! Maar waar moet je op letten bij het kopen van zo’n vakantiehuis?

Bekijk hier de video

Nieuwsitems

WEL WILLEN, MAAR NIET KUNNEN SCHEIDEN DANKZIJ DE CORONA-CRISIS? ER IS MEER MOGELIJK DAN JE DENKT!

Als familiemediator begeleid ik niet alleen cliënten bij een scheiding, maar ook bij relatieproblemen. Zo nam Astrid contact met mij op…

Lees hier meer

Nieuwsitems

BLIJFT LASTIG, DIE NOTARISTAAL

Selbsteintritt? Verblijvingsbeding? Legitimaris? Het zijn geen woorden die je dagelijks gebruikt. Wel zijn het termen die soms in notariële akten staan.

Lees hier meer

Nieuwsitems

WIJZIGINGEN VOOR VERENIGINGEN EN STICHTINGEN

Per 1 juli 2021 treedt een nieuwe wet in werking, de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (Wbtr). De regels voor met name verenigingen en stichtingen worden aangepast.

Lees hier meer

Nieuwsitems

BEDRIJFSOVERNAME

Stel, je wil het bedrijf van je vader of moeder overnemen. Daar komt heel veel bij kijken. Want naast het juichmoment, moet ook alles goed geregeld zijn. Weten wat je allemaal moet regelen? 

Bekijk hier de video

Nieuwsitems

HET MOMENT

Als notaris heb je een prachtig en veelzijdig beroep. Je speelt een essentiële rol in een van de belangrijkste momenten uit het leven van je cliënten.

Bekijk hier de video

Nieuwsitems

DAG VAN HET ERFRECHT 

Als vervolg op de columns over het zwarte schaap. Informeert Notarishuys u graag over de (on)mogelijkheden en gevolgen van onterving. Uiteraard kunt u op de dag van het erfrecht ook met andere vragen bij ons terecht (bijvoorbeeld over uw testament of de rol van de executeur).

U kunt voor vrijdag 18 JUNI aanstaande een vrijblijvend, kosteloos gesprek aanvragen van maximaal 30 minuten.

Lees hier meer

Nieuwsitems

DIGITALE OPRICHTING VAN EEN B.V.

Op grond van een Europese richtlijnDIGITAL moet het vanaf 1 augustus mogelijk zijn om volledig online een besloten vennootschap (B.V.) op te richten. Achter de schermen wordt hard gewerkt om zo’n digitale oprichting mogelijk te maken…

Lees hier meer

Nieuwsitems

DUURZAAM SCHEIDEN

Als uw partner aangeeft te willen scheiden, kunt u dat niet tegenhouden. Voor een relatie zijn immers twee mensen nodig. En naar Nederlands recht is ook de scheiding in juridische zin niet tegen te houden; wie volhoudt te willen scheiden, zal ook van de Nederlandse rechter zijn/haar zin krijgen……

Lees hier meer

Nieuwsitems

KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN?

Het is niet meer mogelijk om op onderstaande functie te reageren.

Lees hier meer

Nieuwsitems

HET ZWARTE SCHAAP (VERVOLG)

Loes en haar twee zonen zitten bij de notaris aan tafel. Echtgenoot en vader Kees is overleden. In zijn testament heeft Kees Karel, de zoon uit zijn eerste huwelijk die al enige tijd het contact had verbroken, onterfd.

Lees hier meer

Nieuwsitems

NOTARIS CONTROLEERT WILSBEKWAAMHEID

Kom je bij de notaris voor het opstellen van bijvoorbeeld een testament of levenstestament? Dan zal de notaris eerst een aantal zaken controleren. Bijvoorbeeld of je wilsbekwaam bent.

Lees hier meer

Nieuwsitems

EEN SAMENLEVINGSCONTRACT: IS DAT NODIG?

Een spannend moment: jullie gaan samenwonen! Samen delen jullie al best veel: de rekening, het opgebouwde pensioen, een levensverzekering. Maar wat als de relatie stukt loopt? Of als een van jullie komt te overlijden?

Lees hier meer

Nieuwsitems

HET ZWARTE SCHAAP

Kees en Loes zitten bij de notaris aan tafel! Ze willen hun testament herzien. Niet omdat die juridisch niet meer goed zijn, maar er is wat veranderd.

Lees hier meer

Nieuwsitems

WAT IS EEN LEVENSTESTAMENT?

Stel: er gebeurt iets met u. U wordt ziek of u krijgt een ongeluk waardoor uw leven plotseling verandert. Een onverwachte gebeurtenis waarna u zelf geen beslissingen meer kunt nemen.

Lees hier meer

Nieuwsitems

TEKEN VANDAAG VOOR MORGEN

Op 1 maart start de KNB met een nieuwe online campagne om aandacht te vragen voor het levenstestament. “Teken vandaag voor morgen”.

Lees hier meer

Nieuwsitems

WIJZIGING IN DE OVERDRACHTSBELASTING PER 1 APRIL 2021

Met ingang van 1 januari van dit jaar zijn er wijzigingen aangebracht in de heffing van de overdrachtsbelasting. Per 1 april volgt er weer een wijziging.

Lees hier meer

Nieuwsitems

WAT IS EEN CODICIL?

Jouw dierbare fotoalbums, dat mooie beeldje dat al heel lang in het bezit is van jouw familie of de ketting die jouw grootmoeder nog heeft gedragen: veel spullen hebben vooral een emotionele waarden. Met een codicil kun je die aan jou dierbaren nalaten.

Lees hier meer

Nieuwsitems

NIET ALLEEN JURIDISCH, MAAR OOK EMOTIONEEL JULLIE RELATIE RESPECTVOL AFSLUITEN?

Lees hier meer

Testament Notarishuys Veldhoven Fenoomenaal

Nieuwsitems

UITKERING VAN ERFDELEN

Tobias maakt zich zorgen over zijn vader. Vader Tom vergeet steeds meer, hij laat het gas soms branden, kan geen boodschappen meer doen zonder lijstje, en laatst werd hij in zijn ochtendjas gezien bij de bakker omdat het brood op was.
Het is steeds vaker onderwerp van gesprek tussen Tobias en zijn broers en zusters, of er misschien sprake kan zijn van dementie. En welke ouderenspecialist vader zou kunnen testen. Welk verzorgingstehuis het beste zou zijn voor vader, als hij niet meer zelfstandig zou kunnen wonen.

Lees hier meer

Nieuwsitems

SCHENKINGEN: 5 TIPS

December: de tijd van cadeautjes en gezelligheid. Heb je wel eens aan een schenking gedacht? Hoe je dit doet en zo min mogelijk belasting erover betaalt, legt Jessica uit. Zij geeft 5 schenktips.

Lees hier meer

Nieuwsitems

WAT DOEN ANDEREN? DEZE KEER: WOUTER

Twee jaar geleden trouwde hij met Leroy. Sindsdien woont Wouter met hem samen in een huurappartement. De huur is hoog en stijgt ieder jaar. Ze willen daarom graag een huis kopen. Waar moeten ze op letten?

Lees hier meer