Samenwonen of trouwen, huwelijkse voorwaarden opstellen, een eigen huis of bedrijfspand kopen, een bedrijf oprichten of overnemen, uw nalatenschap goed regelen, een testament of levenstestament opstellen, uw echtscheiding goed regelen. Allemaal memorabele momenten in uw leven, waarbij u een kundige notaris nodig heeft. Iemand die u helpt om op de juiste momenten de juiste beslissingen te nemen.

 

Notarishuys Veldhoven staat in al deze fases en belangrijkste momenten in uw leven voor u klaar om uw zaken goed te regelen. Zowel voor particulieren als ondernemers. Ook voor IT gerelateerde zaken en mediation. We staan u graag bij met gedegen advies en we wijzen u graag op juridische valkuilen die u zelf nooit had ontdekt. Neem direct contact met ons op. Wilt u direct een offerte aanvragen? Klik dan hier.

 

CORONA UPDATE

 

Gedurende deze periode waarin we met Corona te maken hebben, proberen we waar mogelijk de cliënten zo min mogelijk fysiek op kantoor te laten komen. Voor het ondertekenen van sommige akten is de ondertekening in persoon wel noodzakelijk.

 

Bij een afspraak op kantoor, vragen wij u:

  • kom zoveel mogelijk alleen;
  • kom op het tijdstip van uw afspraak, niet eerder;
  • draag een mondkapje;
  • kom niet naar ons kantoor, indien u in afwachting bent van een testuitslag;
  • bij klachten zoals verkoudheid, hoesten en koorts verzoeken wij u de afspraak te verzetten of om te zetten in telefonisch afspraak.

 

Daarnaast vragen wij bij binnenkomst naar uw gezondheid, zitten wij op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar, hebben we “spatschermen” en desinfecteren we na iedere afspraak de tafels en stoelen. De pen krijgt u mee.

 

Aangezien we met zo min mogelijk mensen in één ruimte willen zijn, worden makelaars en hypotheekadviseurs verzocht hun cliënten niet tot in ons kantoor te begeleiden. Tevens wordt er voor verkopers van woningen een volmacht gemaakt, zodat zij niet bij de levering van de woning in ons kantoor hoeven aan te sluiten op het moment van ondertekenen. De volmachten worden op een ander moment vooraf bij de receptie getekend.

Indien u een bespreking over (levens-)testament wilt of andere familiezaken wilt regelen kunt u altijd bij ons terecht. Mocht u het ondanks de door ons genomen maatregelen niet prettig vinden om naar kantoor te komen, dan is het ook mogelijk om een bespreking via beeldbellen te laten plaatsvinden.

 

U kunt hiervoor contact opnemen met onze receptioniste.

 

Wij zorgen ervoor dat u belangrijke zaken kunt blijven vastleggen.

 

Team Notarishuys Veldhoven

Nieuwsitems

NOTARIS CONTROLEERT WILSBEKWAAMHEID

Kom je bij de notaris voor het opstellen van bijvoorbeeld een testament of levenstestament? Dan zal de notaris eerst een aantal zaken controleren. Bijvoorbeeld of je wilsbekwaam bent.

Lees hier meer

Nieuwsitems

EEN SAMENLEVINGSCONTRACT: IS DAT NODIG?

Een spannend moment: jullie gaan samenwonen! Samen delen jullie al best veel: de rekening, het opgebouwde pensioen, een levensverzekering. Maar wat als de relatie stukt loopt? Of als een van jullie komt te overlijden?

Lees hier meer

Nieuwsitems

HET ZWARTE SCHAAP

Kees en Loes zitten bij de notaris aan tafel! Ze willen hun testament herzien. Niet omdat die juridisch niet meer goed zijn, maar er is wat veranderd.

Lees hier meer

Nieuwsitems

WAT IS EEN LEVENSTESTAMENT?

Stel: er gebeurt iets met u. U wordt ziek of u krijgt een ongeluk waardoor uw leven plotseling verandert. Een onverwachte gebeurtenis waarna u zelf geen beslissingen meer kunt nemen.

Lees hier meer

Nieuwsitems

TEKEN VANDAAG VOOR MORGEN

Op 1 maart start de KNB met een nieuwe online campagne om aandacht te vragen voor het levenstestament. “Teken vandaag voor morgen”.

Lees hier meer

Nieuwsitems

WIJZIGING IN DE OVERDRACHTSBELASTING PER 1 APRIL 2021

Met ingang van 1 januari van dit jaar zijn er wijzigingen aangebracht in de heffing van de overdrachtsbelasting. Per 1 april volgt er weer een wijziging.

Lees hier meer

Nieuwsitems

WAT IS EEN CODICIL?

Jouw dierbare fotoalbums, dat mooie beeldje dat al heel lang in het bezit is van jouw familie of de ketting die jouw grootmoeder nog heeft gedragen: veel spullen hebben vooral een emotionele waarden. Met een codicil kun je die aan jou dierbaren nalaten.

Lees hier meer

Nieuwsitems

NIET ALLEEN JURIDISCH, MAAR OOK EMOTIONEEL JULLIE RELATIE RESPECTVOL AFSLUITEN?

Lees hier meer

Testament Notarishuys Veldhoven Fenoomenaal

Nieuwsitems

UITKERING VAN ERFDELEN

Tobias maakt zich zorgen over zijn vader. Vader Tom vergeet steeds meer, hij laat het gas soms branden, kan geen boodschappen meer doen zonder lijstje, en laatst werd hij in zijn ochtendjas gezien bij de bakker omdat het brood op was.
Het is steeds vaker onderwerp van gesprek tussen Tobias en zijn broers en zusters, of er misschien sprake kan zijn van dementie. En welke ouderenspecialist vader zou kunnen testen. Welk verzorgingstehuis het beste zou zijn voor vader, als hij niet meer zelfstandig zou kunnen wonen.

Lees hier meer

Nieuwsitems

SCHENKINGEN: 5 TIPS

December: de tijd van cadeautjes en gezelligheid. Heb je wel eens aan een schenking gedacht? Hoe je dit doet en zo min mogelijk belasting erover betaalt, legt Jessica uit. Zij geeft 5 schenktips.

Lees hier meer

Nieuwsitems

WAT DOEN ANDEREN? DEZE KEER: WOUTER

Twee jaar geleden trouwde hij met Leroy. Sindsdien woont Wouter met hem samen in een huurappartement. De huur is hoog en stijgt ieder jaar. Ze willen daarom graag een huis kopen. Waar moeten ze op letten?

Lees hier meer