Het is december, de Sinterklaaskadootjes zijn uitgepakt en we zijn alweer druk in de weer met waar en wat we gaan eten met de kerstdagen. Maar wanneer de kerstdagen voorbij zijn, komen we terecht in een week waarin we op weg gaan naar Oud en Nieuw.

In die week zouden we kunnen stilstaan bij het afgelopen jaar: welke dingen hebben we meegemaakt? Hoe zijn we daarmee omgegaan en welke impact had dat op ons? Wat ging er goed, wat kan er nog verbeteren? Welke successen zijn er behaald, hoe kunnen we deze successen herhalen? Is er een goede methode voorhanden of moeten we de gebruikelijke methode tegen het licht houden en updaten? Waar ging het fout en waarom? Met welke dingen gaan we stoppen? Wat willen we daarvoor in de plaats?

Welke dingen moeten nog worden geregeld of aangepast? Van notariële aktes wordt vaak het afschrift opgeborgen en aangenomen dat het (nog steeds) goed geregeld is. Lees die akte eens na. Wat staat daar eigenlijk in?

Heeft u een testament? Bent u inmiddels gescheiden? Past de inhoud nog bij uw situatie? Zijn er zaken genoemd die niet meer aanwezig zijn? Zijn er personen genoemd waarvan u niet meer wilt dat ze de aangewezen functie gaan vervullen?

Heeft u huwelijksplannen? Misschien heeft u het heel druk met nadenken over de locatie, de gasten die u wilt uitnodigen, het menu, de bruidstaart. Allemaal heel romantisch. Maar neem ook even de tijd om na te denken over de zakelijke gevolgen van de huwelijkssluiting.

Ook voor (aanstaande) samenwoners is het verstandig na te denken over een samenlevingscontract.

Is het misschien verstandig na te denken over een levenstestament? Welke persoon, die u vertrouwt, kan en wil uw belangen behartigen als u niet meer wilsbekwaam bent of lichamelijk uw zaken niet meer zelf kunt behandelen?

Het is een week om na te denken over de goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Wat gaat u bij de notaris regelen?

Wij wensen u fijne feestdagen en een geweldig 2023.

Niets is zeker in het leven

Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere
plannen aan het maken bent.

Voor de zekerheid

Afspraak maken Vraag offerte aan

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.