Erfgenamen volgens de wet bij het ontbreken van een testament

Erfgenamen

In het geval er geen testament is gemaakt vallen we terug op de regeling van de wet. Allereerst zijn de echtgenoot/geregistreerde partner en de eventuele kinderen uw erfgenamen (groep 1). Bent u niet getrouwd/geregistreerd en heeft u geen kinderen? Dan erven uw ouders, broers en zussen (groep 2). Heeft u ook in deze groep geen familieleden, dan gaan we een stapje omhoog naar de opa en oma, van beide kanten, en de ooms en tantes (groep 3).
Heeft u zelfs hier geen familieleden, dan gaan we nog een stapje omhoog naar de overgrootvaders en overgrootmoeders, en de oudooms en oudtantes (groep 4).
Is nergens een familielid gevonden, of heeft iedereen verworpen, dan pas komt de Staat aan de beurt.
Als een familielid eerder overleden is met achterlating van kinderen, dan erven zij het deel van de overledene. Dit noemen we plaatsvervulling.

NOTARISHUYS VELDHOVEN

VOOR DE ZEKERHEID


Wilt u een afspraak maken? Bel Notarishuys Veldhoven dan op 040 – 230 94 94, mail naar info@notarisveldhoven.nl of gebruik ons contactformulier.


Niets is zeker in het leven

Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere
plannen aan het maken bent.

Voor de zekerheid

Afspraak maken Vraag offerte aan

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.