Eigendom overdragen met een notariële leveringsakte

Leveringsakte

Als u een woning gaat kopen, is het belangrijk om alle afspraken tussen verkoper en koper goed vast te leggen in een koopovereenkomst. Indien er een makelaar bij de verkoop is betrokken zal de makelaar vaak de koopovereenkomst opstellen, maar het is ook mogelijk dat wij dit voor u doen. De notaris is onpartijdig en onafhankelijk en voorkomt dat u belangrijke zaken vergeet te regelen. Door het tekenen van de koopovereenkomst gaat de eigendom nog niet over, dit gebeurt via de akte van levering.

De koopovereenkomst vormt de basis voor de notariële akte van levering. De akte van levering zal door de notaris worden opgesteld. Het is hierbij onze taak om te controleren of de verkoper bevoegd is om de woning over te dragen en of er geen juridische bijzonderheden zijn. Daarnaast zien we erop toe dat de koopsom en overdrachtsbelasting tijdig op onze rekening worden gestort. Tot slot dient de akte alleen nog in het kadaster ingeschreven te worden voordat u juridisch eigenaar bent.  

NOTARISHUYS VELDHOVEN

VOOR DE ZEKERHEID


Wilt u een afspraak maken? Bel Notarishuys Veldhoven dan op 040 – 230 94 94, mail naar info@notarisveldhoven.nl of gebruik ons contactformulier.


Niets is zeker in het leven

Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere
plannen aan het maken bent.

Voor de zekerheid

Afspraak maken Vraag offerte aan

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.