Vertrouwenspersoon vastleggen in een levenstestament

Levenstestament

Wie regelt uw zaken in het geval u zelf geen beslissingen meer kunt nemen? Door een ziekte als dementie, na een ernstig ongeluk of een hersenbloeding kan het gebeuren heeft u behoefte aan een persoon, waarop u vertrouwt en die, tijdelijk of permanent, uw zaken en belangen gaat behartigen. Het is belangrijk om dit goed te regelen. Bij Notarishuys Veldhoven kunt u dit regelen met het opstellen van een levenstestament.

In een levenstestament legt u vast wie uw vertrouwenspersoon is. Deze persoon krijgt dan de bevoegdheid om te zorgen voor het betalen van rekeningen, het bijhouden van uw persoonlijke administratie en het doen van belastingaangiften. Als u niet meer zelfstandig thuis kunt wonen, is het goed dat er iemand voor u een nieuw tehuis of verzorgingshuis zoekt. De verkoop van de woning moet geregeld worden of de huur opgezegd. Aan wie mag de inboedel worden uitgedeeld? Maar ook: wie gaat er voor uw huisdier zorgen?
Daarnaast is er nog de medische kant van het verhaal: wie gaat namens u met de dokter in gesprek en mag toestemming geven voor medische behandelingen, als u dat zelf niet meer kunt? Ook een euthanasieverklaring kan worden vastgelegd.

NOTARISHUYS VELDHOVEN

VOOR DE ZEKERHEID


Wilt u een afspraak maken? Bel Notarishuys Veldhoven dan op 040 – 230 94 94, mail naar info@notarisveldhoven.nl of gebruik ons contactformulier.


Niets is zeker in het leven

Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere
plannen aan het maken bent.

Voor de zekerheid

Afspraak maken Vraag offerte aan

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.