Appartementsrechten vastleggen in een notariële splitsingsakte

Splitsing appartementen

Appartementsrechten ontstaan door een gebouw onder te verdelen in kleinere gebruiksruimten. Het kan ook gaan om een park met vakantiewoningen, een groot complex met winkels en woningen of een parkeerplaats. Juridisch heet dat: splitsing in appartementsrechten. Zo’n splitsing in appartementsrechten dient vastgelegd te worden in een notariële akte. In de splitsingsakte wordt opgenomen wat de privé-gedeelten en gemeenschappelijke delen van het complex zijn. De splitsingsakte bevat een splitsingstekening waaruit de opdeling van het complex blijkt. De splitsingsakte en de splitsingstekening worden ingeschreven in het Kadaster.
Een ander belangrijk onderdeel van de splitsingsakte is het reglement van splitsing. Hierin staan gedragsregels voor eigenaren en bewoners, maar ook hoe en hoe vaak de vereniging van eigenaren vergadert en met hoeveel stemmen een besluit in de vereniging van eigenaren wordt goedgekeurd. Notarishuys Veldhoven adviseert u graag met het opstellen of wijzigen van een splitsingsakte in appartementsrechten.

NOTARISHUYS VELDHOVEN

VOOR DE ZEKERHEID


Wilt u een afspraak maken? Bel Notarishuys Veldhoven dan op 040 – 230 94 94, mail naar info@notarisveldhoven.nl of gebruik ons contactformulier.


Niets is zeker in het leven

Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere
plannen aan het maken bent.

Voor de zekerheid

Afspraak maken Vraag offerte aan

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.