Voordelig vermogen overdragen met estate planning

Estate planning

Estate planning is niet voor iedereen een bekend begrip maar, daardoor niet minder relevant. Bij estate planning wordt er met u meegekeken hoe vermogen het beste kan worden overgedragen, bijvoorbeeld aan de volgende generatie, op de meest fiscaalvriendelijke manier. Bij vermogen moet bijvoorbeeld gedacht worden aan geld op de bank, een eigen woning of aandelen van de vennootschap. Ook wordt naar het moment van het overdragen van het vermogen gekeken. Is het gunstig om het vermogen tijdens leven over te dragen of pas op het moment van overlijden en onder welke voorwaarden. Het kan bijvoorbeeld ook interessant zijn om vermogen tijdens leven over te dragen om te voorkomen dat intering van het vermogen plaats vindt in verband met de eigen zorg bijdrage.

Bij estate planning wordt er naar veel aspecten gekeken. Huwelijkse voorwaarden, testamenten en het doen van schenkingen zijn enkele aspecten die aan de orde komen. Vaak wordt al gauw gedacht dat je een groot vermogen moet hebben om hier over na te denken maar, ook bij lagere vermogens kunnen op eenvoudige wijze belastingbesparingen worden bereikt. Niemand betaalt immers graag belasting indien dit niet nodig is.

Bent u nieuwsgierig geworden of u ook belasting kunt besparen? Wilt u weten of uw testamenten of huwelijkse voorwaarden geoptimaliseerd kunnen worden? Denkt u na om uw onderneming over te dragen aan uw kinderen? Bij Notarishuys Veldhoven hebben wij gespecialiseerde estate planners in dienst die met u mee kunnen kijken welke mogelijkheden u heeft om belasting te besparen.

NOTARISHUYS VELDHOVEN

VOOR DE ZEKERHEID


Wilt u een afspraak maken? Bel Notarishuys Veldhoven dan op 040 – 230 94 94, mail naar info@notarisveldhoven.nl of gebruik ons contactformulier.


Niets is zeker in het leven

Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere
plannen aan het maken bent.

Voor de zekerheid

Afspraak maken Vraag offerte aan

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.