Financiële en juridische ontzorging en mediation bij een scheiding

Een echtscheiding of beëindiging van de samenleving heeft op alle betrokkenen een grote impact. Ineens moet er nagedacht worden over het verdelen van eigendommen. Er moet een heleboel geregeld worden. Wie blijft er in het huis wonen en kan dat wel? Hoe regelen we het qua werk en met de kinderen? Moet er een ouderschapsplan komen? Hoe moeten zaken financieel afgewikkeld worden en hoe zit het met mijn pensioenopbouw?

Dit zijn de vragen waar de meeste mensen die uit elkaar gaan over nadenken en zorgen over hebben. Waar ze vaak nog niet over nadenken zijn zaken die als gevolg van de scheiding vastgelegd en aangepast moeten worden en de extra kosten die daarbij komen kijken.

Als mensen ons als partner kiezen om de echtscheiding of beëindiging samenleving te laten te begeleiden en regelen hebben zij een aantal voordelen die zij niet hebben als ze de scheiding door een mediator of advocaat laten regelen. Als Notarishuys hebben wij namelijk alle expertise onder één dak. U hoeft uw verhaal maar één keer te vertellen, uw financiële en juridische stukken maar één keer aan te leveren en er zijn achteraf geen extra onvoorziene zaken en kosten. Uw scheiding en de gevolgen daarvan op financieel en juridisch gebied worden allemaal door ons geregeld. Wij ontzorgen u hierin compleet en nemen u stap voor stap mee in het proces, zodat u zich kunt richten om het verwerken van de breuk en het wennen aan de nieuwe situatie na de scheiding.

De voordelen van uw scheiding regelen via ’t Notarishuys:

  • Onze notarissen zijn specialisten op het gebied van huwelijksvermogensrecht, ondernemingsrecht, onroerend-goedrecht en het erfrecht. Ook hebben de notarissen veel fiscale kennis en dat maakt hen een ideale partner om uw scheiding te regelen.
  • Onze notarissen zijn neutraal en onpartijdig en gewend om te gaan met de emoties die komen kijken bij een scheiding.
  • Onze familiemediator wordt ingezet voor het begeleiden van het relationele aspect en het opstellen van een duurzaam ouderschapsplan wanneer er kinderen zijn. Zo kunt u beiden de breuk beter verwerken en indien er kinderen zijn, bent beter in staat om echt als collega-ouders uw kinderen op te voeden.
  • De notaris heeft in Nederland een zogenoemd ‘passeermonopolie’. Dat wil zeggen dat alleen de notaris de bevoegdheid heeft om notariële akten (waaronder huwelijkse voorwaarden, testamenten en de eigendomsoverdracht van een woning of aandelen van het bedrijf) op te stellen en te ondertekenen (het passeren van de akte). Die passeerbevoegdheid heeft een advocaat en mediator niet. Kortom, wanneer u een eigen woning, onroerend goed en/of een eigen bedrijf heeft dan is het voor u een groot voordeel om de scheiding bij ons te regelen.
  • Door de gemaakte afspraken vast te laten leggen in notariële akten, zijn deze afspraken zonder tussenkomst van een rechter afdwingbaar. Ze hebben namelijk een executoriale titel. Dit kan veel zekerheid geven.
  • Voor het indienen van het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank werken we nauw samen met een advocaat. Deze volgt het echtscheidingsproces op de voet en geeft deskundig advies waar nodig.
  • Bij het uitvoeren van de afspraken die in het echtscheidingsconvenant vastgelegd zijn, is de notaris ook nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verdelingsakte of een nieuwe hypotheekakte, koopakte of aanpassing van het testament. Door alles door ons te laten regelen, worden niet alleen kosten bespaart maar ook veel tijd.

Twijfelt u of scheiden de beste oplossing is of heeft u het besluit voor uzelf al genomen, maar weet u niet welke gevolgen de scheiding kan hebben voor uw financiële situatie of uw de toekomst van uw kinderen ? Wij beantwoorden graag al uw vragen hierover. Neem gerust vrijblijvend telefonisch contact op om uw twijfels, zorgen en gedachten te delen.
Kijkt u ook eens op de site www.allesoverscheiding.nl

NOTARISHUYS VELDHOVEN

VOOR DE ZEKERHEID


Wilt u een afspraak maken? Bel Notarishuys Veldhoven dan op 040 – 230 94 94, mail naar info@notarisveldhoven.nl of gebruik ons contactformulier.


Niets is zeker in het leven

Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere
plannen aan het maken bent.

Voor de zekerheid

Afspraak maken Vraag offerte aan

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.