Familierecht

Familierecht kent vele facetten. Bij de aktes die onder het familierecht vallen behoren: samenlevingscontract, huwelijkscontract / partnerschapscontract, verdeling na samenwoning of echtscheiding, levenstestament, testament / estateplanning, verklaring van erfrecht, vaststelling erfdelen en schenkingen.

Het heeft alles te maken met familieverhoudingen, partnerrelaties, geboorte en overlijden. Maar ook met vermogen dat in andere handen overgaat. Bij deze zaken wilt u zich laten bijstaan door een onafhankelijk juridisch adviseur, die de onderlinge verhoudingen goed aanvoelt en de afspraken vervolgens helder op papier zet.

Bij een notaris denkt u meestal aan het opmaken en ondertekenen van een akte, maar wij kunnen u ook van dienst zijn door met u mee te denken, te overleggen en te adviseren.

Complexe situaties gaan we niet uit de weg. Het maken van een testament voor iemand met een samengesteld gezin of voor een ondernemer met een miljoenenonderneming, het vergt zijn eigen aanpak en aandacht. Wij geven u inzage in de (juridische en fiscale) mogelijkheden en de voor- en nadelen van bepaalde keuzes.

NOTARISHUYS VELDHOVEN

VOOR DE ZEKERHEID

Wilt u een afspraak maken om een testament, levenstestament, samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden op te stellen? Bel Notarishuys Veldhoven dan op 040 – 230 94 94, mail naar info@notarisveldhoven.nl of gebruik ons contactformulier.


Testament

Notarishuys Veldhoven neemt u alle zorgen uit handen rondom het opstellen en afwikkelen van een testament. Wie overlijdt, laat niet alleen nabestaanden achter. U laat uw bezittingen, maar ook eventuele schulden achter. Het is verstandig om deze zaken goed geregeld te hebben.

Lees hier verder

Levenstestament

Wat regelt u voor het geval u zelf geen beslissingen meer kunt nemen? Wie gaat dan namens u beslissen? Wie zorgt dat er voor uw belangen opgekomen wordt? Bij Notarishuys Veldhoven kunt u dit regelen met het opstellen van een levenstestament of volmacht.

Lees hier verder

Samenlevingscontract

Om een relatie officieel te maken, kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Wilt u niet trouwen maar alles wel goed geregeld hebben voor u en uw partner, met wie u samenwoont? Dan is een samenlevingscontract een slimme keuze.

Lees hier verder

Huwelijkse voorwaarden

Veel zaken worden automatisch geregeld door te trouwen. Wanneer partners die in gemeenschap van goederen getrouwd zijn uit elkaar gaan, moeten zij alles samen delen. Het kan dus slim zijn om huwelijkse voorwaarden op te stellen zodra u gaat trouwen. Dan zijn zaken duidelijk verdeeld. 

Lees hier verder


Niets is zeker in het leven

Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere
plannen aan het maken bent.

Voor de zekerheid

Afspraak maken Vraag offerte aan

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.