Aangifte van erfbelasting: zelf of door de notaris

Erfbelasting

Over een verkrijging uit een nalatenschap wordt erfbelasting geheven, als de waarde van het verkregene hoger is dan de vrijstelling. De erfbelasting wordt geheven per persoon, maar meestal wordt één formulier ingevuld namens alle verkrijgers (erfgenamen en legatarissen).

U kunt dit zelf doen, digitaal of op papier. De notaris kan u ontlasten en dit voor u doen. U weet dan zeker dat het correct wordt ingevuld en dat u niet onnodig belasting betaalt.
We hebben hiervoor een programma waarbij digitaal kan worden ingediend, en waarbij u vooraf een rapport ontvangt met een duidelijk overzicht van de verkrijgingen en de te betalen bedragen.

De aangifte moet in principe binnen acht maanden na het overlijden gebeuren. Uitstel kan eenmaal zonder opgaaf van redenen worden verkregen voor maximaal vijf extra maanden.


Wilt u een afspraak maken? Bel Notarishuys Veldhoven dan op 040 – 230 94 94, mail naar info@notarisveldhoven.nl of gebruik ons contactformulier.


Niets is zeker in het leven

Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere
plannen aan het maken bent.

Voor de zekerheid

Afspraak maken Vraag offerte aan

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.