Begeleiding en mediation bij een zakelijk conflict

Het leek zo’n geweldig idee om samen een eigen bedrijf te starten met je collega, je goede vriend of een kennis met dezelfde passie. Jullie hebben samen hard gewerkt om het bedrijf op te bouwen en inmiddels hebben jullie en succesvolle onderneming met medewerkers en groeit het bedrijf nog steeds elk jaar. Alleen is er iets veranderd. De passie en drive die jullie hadden in de eerste fase van jullie onderneming heeft plaatsgemaakt voor taakverdelingen, overlegstructuren en personele uitdagingen. Jullie zitten niet meer op 1 lijn en hebben vaak conflicten met elkaar over allerlei belangrijke en onbelangrijke zaken.
Het is nu zover gekomen dat 1 van jullie heeft besloten de samenwerking te beëindigen en alleen verder te gaan. In veel gevallen wordt er gekozen voor het inschakelen van een advocaat door ieder van de partijen om op deze manier uit te vechten wie waar recht op heeft. Het resultaat is meestal dat het bedrijf, de medewerkers, de klanten en het resultaat enorm leiden onder het gevecht, dat meestal een langere periode duurt. Daarnaast zorgt het voor een mentale klap en heeft het vaak grote gevolgen voor de privesituatie.

Als Notarishuys ervaren wij dat het inschakelen van ons als notaris en mediator vaak veel effectiever is. Wij begeleiden u en uw zakenpartner dan om samen in gesprek te komen over de onvrede en frustraties die er bij u beiden zijn en helpen jullie om de achterliggende belangen en behoeften boven tafel te krijgen.

Deze belangen en behoeften kunnen bijvoorbeeld gaan over zaken als:

  • Verschil van inzicht in visie of strategie
  • Onbalans in samenwerkingsafspraken
  • Onderpresteren
  • Verschillende financiële doelen

De uitkomst van de mediation kan zijn dat jullie alsnog samen verder gaan of dat het toch beter is om ieder jullie eigen weg te gaan. Ongeacht de uitkomst zal mediation ervoor zorgen dat, ook wanneer jullie de samenwerking beëindigen, het verdelen van de bezittingen en schulden van de onderneming en de afspraken over de toekomst van de onderneming met meer onderling respect en begrip gemaakt kunnen worden. Op deze manier kan er een win-win situatie gecreëerd worden. Niet alleen voor u en uw zakenpartner, maar ook voor alle betrokkenen zoals de medewerkers, leveranciers, klanten en niet te vergeten de privé-omgeving.

Belangrijke andere voordelen van begeleiding door ons kantoor t.o.v. procederen voor u en uw zakenpartner zijn:

  • U bespaart veel kosten
  • Snelle en efficiënte oplossing in plaats van lange procedures
  • U en uw zakenpartner houden zelf de regie over de oplossing
  • Respectvol uit elkaar gaan en wellicht van behoud van de relatie is mogelijk
  • Alle juridische gevolgen van de oplossing in bestaande notariële akten of benodigde nieuwe notariële akten worden door ons direct opgemaakt en bekrachtigd.

Heeft u een conflict met uw aandeelhouder(s), vennoten of partners en wilt u een snelle, effectieve en respectvolle oplossing ? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

NOTARISHUYS VELDHOVEN

VOOR DE ZEKERHEID


Wilt u een afspraak maken? Bel Notarishuys Veldhoven dan op 040 – 230 94 94, mail naar info@notarisveldhoven.nl of gebruik ons contactformulier.


Niets is zeker in het leven

Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere
plannen aan het maken bent.

Voor de zekerheid

Afspraak maken Vraag offerte aan

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.