Begeleiding en mediation bij de afwikkeling van een erfenis

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis voor naasten. Het gemis is groot en ieder verwerkt dit op zijn/haar eigen manier. Het steunen van elkaar in deze moeilijke periode en het delen van het verdriet en gemis is de beste manier om met het verlies om te gaan. Helaas zien we in de praktijk dat het verdelen van de goederen en bezittingen zorgt voor stress en onderlinge spanningen. De emotionele waarde van bepaalde goederen en onopgeloste kwesties in het familiesysteem spelen op, waardoor erfgenamen ruzie of onenigheid krijgen over de verdeling van de nalatenschap. Een testament waarin alles heel duidelijk staat beschreven en volgens de wet goed geregeld is, geeft veel houvast en duidelijkheid, maar helaas zien we in de praktijk dat er vaak geen testament is of dat de afspraken in het testament vaag zijn.  

’t Notarishuys begeleidt partijen in het verdelen van de erfenis met behoud van de onderlinge familierelaties. Onze notarissen en mediators zorgen ervoor dat er aandacht is voor de emoties en achterliggende belangen van iedere erfgename en begeleiden partijen om tot een gezamenlijke verdeling te komen met respect en ruimte voor ieders behoeften en rechten.   

Wanneer bij de intake blijkt dat er veel onopgeloste kwesties in het familiesysteem spelen en er veel spanningen zijn, bieden wij de mogelijkheid om naast de notaris ook een of meerdere gesprekken te plannen met onze familiemediator. De familiemediator zal jullie begeleiden in het uitspreken van emoties en inzichtelijk maken van ieders achterliggende belangen en behoeften met als doel om vanuit wederzijds inzicht en begrip in ieders situatie te willen komen tot een verdeling met behoud van de onderlinge relaties en familiebanden.
Door deze gesprekken zijn alle betrokkenen daarna in staat om met de notaris op een prettige en respectvolle manier tot een eerlijke verdeling te komen waarin ieder zich gehoord en gezien voelt.

NOTARISHUYS VELDHOVEN

VOOR DE ZEKERHEID


Wilt u een afspraak maken? Bel Notarishuys Veldhoven dan op 040 – 230 94 94, mail naar info@notarisveldhoven.nl of gebruik ons contactformulier.


Niets is zeker in het leven

Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere
plannen aan het maken bent.

Voor de zekerheid

Afspraak maken Vraag offerte aan

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.