Wanneer is belastingrente verschuldigd?

  • Indien de aangifte binnen acht maanden na overlijdensdatum is ingediend met het verzoek om een voorlopige aanslag, dan is alleen belastingrente verschuldigd over het verschil tussen de voorlopige aanslag en de definitieve aanslag.
  • Indien de aangifte binnen acht maanden na overlijdensdatum is ingediend, maar deze is niet correct, dan wijkt de definitieve aanslag af van de aangifte. Dan is belastingrente verschuldigd over het gehele bedrag van de aanslag en dus niet enkel over de afwijking.
  • Indien de aangifte, met goedkeuring van de Belastingdienst, na acht maanden na overlijdensdatum is ingediend, dan is belastingrente verschuldigd over het gehele bedrag van de aanslag.

 

Ter voorkoming van extra kosten bij de afwikkeling van een nalatenschap, loont het zich om belastingrente waar mogelijk te voorkomen.

De aangifte moet niet alleen op tijd worden ingediend maar en kunnen vaak ook nog keuzes worden gemaakt die veel besparing kunnen opleveren. Daarom is het raadzaam om op tijd de hulp van de notaris in te schakelen.

Niets is zeker in het leven

Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere
plannen aan het maken bent.

Voor de zekerheid

Afspraak maken Vraag offerte aan

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.